• Ki fizet titeket? Soros-ügynökök vagytok?

Nem. Sem Soros György, sem "Brüsszel" (az Európai Unió) nem ad pénzt nekünk. Jelöltjeink maguk finanszírozzák a kampányukat. Várjuk azonban a segítséget, támogatást. Ez lehet anyagi, illetve aktivistamunka. Kérjük, ha ideje, energiája, pénzbeli lehetőségei engedik, és egyetért céljainkkal, támogasson minket! Itt találja erre a lehetőséget! Hálásan köszönjük!

  • Miért "Kisvárosunkért", miért nem "Keszthelyért"?

A városnév használatához önkormányzati hozzájárulás szükséges. Sajnos azonban Keszthely fideszes többségű önkormányzata megakadályozta, hogy a város nevét viselje egyesületünk. Ennek kapcsán is megígérhetjük, hogy megválasztásunk esetén nem fordulhat elő az ellenfél ily módon történő hátráltatása. Mi sosem fogjuk hatalmunkat gáncsoskodásra használni!

  • Mely pártok támogatják a KÉVE-t?

Egyesületünket a következő politikai pártok és civil szervezetek támogatják: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Lehet Más a Politika

  • Mi a garancia arra, hogy Ti majd nem loptok?

Amint azt Értéknyilatkozatunkat bemutató oldalunk elején is leírtuk, szemben a Fidesszel egyesületünk nem baráti társaság ("haveri kör), nem véd- és dacszövetség. Eltérő világnézetű emberek vagyunk, ily módon egymás kontrolljai. Egyik pártnak vagy civil szervezetnek sincs többsége a többiekkel szemben, így hát ha lennének is hatalmi érdekek, nem tudnának megvalósulni, tekintve, hogy a többiek azonnal felelősségre vonnák azt, aki megpróbál törvénytelen vagy erkölcsi értelemben védhetetlen cselekedetet végrehajtani.

  • Nem szeretitek a kutyákat, hogy ellenzitek a kutyás élményparkot?

Nem, erről szó sincs. Mindannyian állatbarátok vagyunk, azonban meggyőződésünk, hogy Nagy Bálint (volt polgármester) akciója, amellyel a szabadstrandot megszüntetve ún. kutyás élményparkot kíván létrehozni, sérti a város érdekeit. Azon kívül, hogy nem látszik a projekt megvalósulásának valamennyi körülménye (tehát nem lehet kizárni a "mutyikat"), elvi szinten hiszünk abban, hogy a Balaton minden magyar állampolgáré, a keszthelyi partszakasz pedig a keszthelyieké. Programunkban szerepel egy megoldási javaslat, hogy a kutyáknak, a kutyásoknak és a kutyátlanoknak is jó legyen.

  • Milyen számlaszámra lehet utalni pénzbeli támogatást?

Megköszönjük a kérdést és a szándékot. Mivel ez már nem az első ilyen kérdés, feltüntettük a Támogatás menüpont alatt a számlaszámunkat is. Hálásak vagyunk!

  • Miként lesz abból demokrácia, ha ti magatok számoljátok fel a többpártrendszert?

Amint azt már feljebb és Értéknyilatkozatunkban is leírtuk, a KÉVE maga a többpártrendszer. Meggyőződésünk, hogy helyi szinten nincs helye az országos pártérdekeknek. Ahogy azt programunkban is leírtuk, településrészi önkormányzatokat hozunk létre, és nem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy miben nem, hanem arra, hogy miben tudunk egyetérteni. Érvek, viták mentén képzeljük el a városvezetést, rendszeres közmeghallgatásokkal, városbejárásokkal, sokkal közvetlenebb kapcsolattal az állampolgár és a városvezetés között, mint eddig. Egy 20 ezres városban nincs értelme frakciókra szakadni. Teljesen új rendszerben gondolkodunk, emberekkel, arcokkal, karakterekkel, nem elavultan, pártoskodva. Láttuk, hogy az hova vezetett: vissza, az ötvenes évekbe.